Thursday, June 8, 2017

Testosteron Hakkında İnceleme

Testosteron Hakkında İnceleme

Testosteron, çok etkili bir kas oluşturucu ve androjenik ajan olup, birçok kullanıcı, haftada 500 mg testosteron kullanan 30 günlük sürede 10 lbs'ye kadar kazanç bildirmektedir. Sadece kas kütlesi oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda eğitim oturumları arasında minimum seviyede düzelmeye yardımcı olur. Testosteron, muhtemel yan etkilerinin çoğunun aromataz inhibitörleri (AI), seçici östrojen reseptör modülatörleri (SERMS) ve 5-redüktaz inhibitörlerinin kullanımı ile hafifletilmesi ile çok etkili ve öngörülebilirdir. Yan etkiler, kişiden kişiye, her kullanıcının dozajına ve fizyolojik makyajına bağlı olarak değişir.


Profil


Testosteron, vücudunuzda doğal olarak üretilen steroid hormonlarının androjen ailesinin bir parçasıdır. Esas olarak testisleriniz tarafından yapılır ve adrenal bezler tarafından daha küçük miktarlarda yapılır. Erkeklerde testosteron bizim temel seks hormonumuz ve anabolik steroidimizdir. Dişiler, yumurtalıklarında az miktarda testosteron üretirler ancak erkeklerin ürettikleri ile karşılaştırıldığında çok fazla değildir.

Erkek biyolojik makyajında ​​testosteron, üreme organlarının ve prostat ve testis gibi dokuların geliştirilmesi için gereklidir. Testosteron üreme sistemimizi geliştirmeye yardımcı olurken artan kas kitlesi, vücut tüy büyümesi, kemik kitlesi, sesin derinleşmesi, omuz genişliği ve pelvisin daralması ve üretim gibi sekonder cinsel özelliklerin geliştirilmesinden sorumludur.




Doğal olarak bazı testosteron üretirken (haftada yaklaşık 200 mg) doğal testosteronun etkileri, vücut geliştiricisinin sentetik testosteronu enjekte ederken ne gibi başarılacağına kıyasla oldukça hafiftir. Hızlı kas büyümesi, kuvvet artışı ve daha hızlı toparlanma, bu nedenle testosteron hala atletler tarafından kullanılan en popüler anabolik steroidlerden biridir.

Enjeksiyon veya transdermal uygulama yoluyla suprafizyolojik miktarlarda testosteron ilavesi, kas hücrelerinde ve diğer dokularda bu steroid konsantrasyonunda artışa neden olur. Kas hücrelerindeki androjen reseptörlerini testosteronla doldurarak, vücut geliştiricisi testosteronun kas kazandıran faydalarını bedeninin kendi başına üretebileceğinin çok ötesinde büyütmeye çalışıyor.


Anabolik Androjenik Steroidler (AAS)


Günümüzde üretilen anabolik androjenik steroidlerin çoğu sentetik olarak testosterondan türetilmektedir. Dianabol ve nandrolone gibi birçok yeni steroid hormonu, istenen özellikleri taşıyan steroidlerin yeni sürümlerini yapmak için testosteronun temel yapısını değiştirerek bir laboratuarda yapılır. Testosteron gibi, sentetik olarak türetilen steroidler, performansı arttırmak ve belirgin kas ve kuvvet kazanımlarını indüklemek için kullanılır.

Bilim adamları, yeni geliştirilen diğer steroidlerin etkinliğini derecelendirmeye başladıklarında, karşılaştırılacak testosteronun temel sayı olarak kullanılmasına karar verildi. Bilim adamı, diğer steroidlerin anabolik ve androjenik etkilerini ölçerken söz konusu steroidi testosteronun 100/100 derecelendirmesine göre değerlendirir. Örneğin, Trenbolone olarak bilinen 19-nor türevi testosteron uzmanları tarafından 500/500 derecelendirildi çünkü hem anabolik hem de androjenik etkililiğinde testosterondan beş kat daha güçlü reaksiyonlar sergiledi.


Testosteronu enjekte ediyor


Testosteron insan sınıfı farmasötik aleminde, veteriner sunumlarında ve kara pazar UG markalarında mevcuttur. Her 6 saatte bir enjekte edilmesi gereken, su bazlı testosteron süspansiyonu yapmayan bir ester olmadan baz formunda gelir. Bu, steroid testine tabi tutulan sporcular için son derece idealdir. Buna ek olarak, kısa propiyonat esterden insan kullanımına yönelik olarak Nebido olarak adlandırılan bir undecanoate versiyonuna kadar uzanan çok sayıda ester preparatı bulunmaktadır. Testosteron sadece farklı esterlerde bulunmakla kalmaz, aynı zamanda sustanon 250 gibi bazı preparatlar tek bir çözümde dört farklı esteri kullanır. Testosteronun, bu makalede daha aşağıda listelenen en az yarım düzine farklı ester preparatları iddia ederek dünyanın en yaygın steroidi olduğunu söylemek güvenlidir.

Testosteron atışınız için iyi bir enjeksiyon yeri seçmek, ağrı ve enfeksiyonu önlemek için çok önemlidir. Temel testosteron süspansiyonu veya propionate gibi daha kısa esterler, daha acı verici bir enjeksiyon sağlar, bu nedenle, biseps veya uyluk gibi hassas kaslara enjekte edilmemelidir. Steroid kullanan kişi kasın geniş olduğu ve nispeten yüksek sinir uçları ve tendon konsantrasyonuna sahip olmadığı testosteron propionat enjekte etmelidir. propionate, biseps ve uyluk kas spazmı çok ağrılı bir enjeksiyona neden olurken, su bazlı testosteron süspansiyonu tendon liflerinin yakınında kendini çabucak enfekte hale getirebilir. Süspansiyon gibi kısa ester hazırlıkları ve esterleşmemiş steroidler, sadece kasın yalın olduğu ve bol miktarda kan akışı olan gluteus maksimusuna (popo) enjekte edilmelidir.

Birçok vücut geliştiricisi veteriner sınıfı testosteron enjekte eder çünkü bu hormon sadece insanlarda mevcut değildir, atlar, köpekler, kediler, sığırlar ve domuzlar gibi birçok omurgalı hayvan aynı testosteron hormonu üretir. On yıllardır, vücut geliştirmecileri veteriner markaları tarafından üretilen ve hayvan kullanımı için pazarlanan anabolik steroidleri kullanıyor. Her ne kadar etiket "sadece hayvan kullanımı içindir" diyebilirse de, birçok vücut geliştiricisi ateş veteriner steroidleri hazırlıyor. Steroid kullananlar arasında bu hormonların insanlarda iyi çalıştığı genel bir bilgidir. Günümüzde vücut geliştiricileri tarafından kullanılan en popüler testosteron markalarından bazıları hayvan kullanımı içindir.


Dozlar ve Kullanım Alanları


Testosteron, terapötik kullanım için haftalık olarak 100 mg'dan az miktarda, hardcore bodybuilder'lar için en fazla 1000 mg'a kadar dozaj alabilir. Bazı profesyonel vücut geliştirmecileri haftada 2.000 mg testosteron kullanıyor olarak rapor edilmiştir.

Testosteronla başarmaya başlayan vücut geliştiricilerin çoğu, ilk seferinde olduğu gibi testosteron kullanımını tercih edecek. Haftalık 500 mg'lık dozajlar, sert şekilde eğitim alan ve kendi kürü  sırasında düzgün yiyen herhangi bir vücut geliştirici üzerinde önemli miktarda ve kitleyi koymak için yeterlidir.


Bulking ( Hacim ) Testosteron Kürü

Hafta
Testosterone  Cypionate
Deca Durabolin
Arimidex
1
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
2
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
3
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
4
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
5
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
6
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
7
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
8
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
9
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
10
500mgs/Her Hafta
600mgs/Her Hafta
0.5mgs/Her Gün
Yağ Yakma ( Definasyon  ) Testosteron Kürü
Hafta
Testosterone    Propionate
Winstrol
Arimidex
1
200mgs/2 Günde 1
50mgs/Her Gün
0.5mgs/Her Gün
2
200mgs/2 Günde 1
50mgs/Her Gün
0.5mgs/Her Gün
3
200mgs/2 Günde 1
50mgs/Her Gün
0.5mgs/Her Gün
4
200mgs/2 Günde 1
50mgs/Her Gün
0.5mgs/Her Gün
5
200mgs/2 Günde 1
50mgs/Her Gün
0.5mgs/Her Gün
6
200mgs/2 Günde 1
50mgs/Her Gün
0.5mgs/Her Gün
7
200mgs/2 Günde 1
50mgs/Her Gün
0.5mgs/Her Gün
8
200mgs/2 Günde 1
50mgs/Her Gün
0.5mgs/Her Gün
9
200mgs/2 Günde 1
0.5mgs/Her Gün
10
200mgs/2 Günde 1
0.5mgs/Her Gün

Esterler ve Yarılanma Ömrü

Metil-testosteron (aktif yarılanma ömrü 6-9 saat)


Metil-testosteronun bir esteri yoktur, daha ziyade oral kullanım için metillenir ve bilinen en eski oral steroiddir. Metil-testosteron başlangıçta düşük testosteron seviyesine sahip olan erkekleri tedavi etmek için reçeteli bir ilaç olarak kullanıldı, ancak lehine düşüp metiltestosteron oldukça karaciğer toksik olduğundan enjektabllarla değiştirildi. Bir egzersizden hemen önce götürüldüğünde, bir dozla saldırganlığı artırabilen çok güçlü androjen olarak metil-testosterona sahiptir.

Testosteron baz (aktif yarılanma ömrü 4-6 saat)


Testosteron baz (süspansiyon), on yıllardır geliştirilen ve kullanılan bir su tabanında bulunan enjekte edilebilir testosteron hormonudur ve aslında ilk anabolik androjenik steroiddir. Bu, testosteronun en saf halidir ve 100 mg gerçek testosteron verir. Ester takılı olmayan saf bir formdur. Süspansiyon ile akılda tutulması gereken birkaç nokta: Enjeksiyonlar son derece acı verebilir. Süspansiyon kullanırken çok fazla PIP (enjeksiyon sonrası ağrı) olabilir. Östrojen dönüşümünün olasılığı da yüksektir ve çok ciddiye alınması gerekir. Diğer testosteron formlarından çok daha farklı şekilde kullanılır. Su bazlı taşıyıcı, enjeksiyon yerinde yağ esaslı müstahzarlara kıyasla enfeksiyona meyil vermeye daha yatkındır.

Testosteron Propionate (etkin yarılanma ömrü: 2-3 gün)


Testosteron Propionate, testosteron enanthate yanında en popüler tek ester preparatlarından biridir. Testosteronu kullanmaya karar veren kadınlar bile kısa etkili etkileri nedeniyle sıklıkla testosteron Propionate kullanırlar. Kısa yarılanma ömründen dolayı, Propionate  ester, sabit seviyeleri korumak için her gün veya her gün enjekte edilmelidir. Testosteron süspansiyonunun yanı sıra, Propionate, herhangi bir başka testosteron formunun en kısa esterine sahiptir ve 83 mg gerçek testosteron sağlar.

Omnadren


Omnadren, Sustanon olarak bilinen popüler testosteron harmanına oldukça benzemektedir. Omnadren, 4 farklı testosterondan oluşur. Bir 250 miligram ml Omnadren şöyle görünür:

    30 mg testosteron Propionate
    60 mg testosteron fenilpropiyonat
    60 mg testosteron izokaproat
    100mg testosteron kaproat (Omnadren için)
    100 mg testosteron dekanoat (Sustanon 250 için)

Omnadren'deki en uzun ester (kaproat), Sustanon'da (dekanoat) en uzun esterden biraz daha hızlı hareket ettiği için, Omnadren ile birlikte testosteron seviyelerini Sustanon'tan daha erken fark edeceksiniz.

Testosteron Cypionate (aktif yarılanma ömrü: 6-7 gün)


Testosteron cypionate muhtemelen en popüler ve yaygın olarak kullanılan testosteron formudur. Cypionate, doktorların doktorlar tarafından TRT ve HRT tedavisi için genellikle önerdikleri esterlerdir. Haftada bir olmak üzere iki kez değil enjekte edilebilir ve çok pürüzsüz bir enjeksiyon olduğu için arzu edilir. Her 100 mg'lık Cypionate atışı, ester ayrıldıktan sonra yaklaşık 70 mg gerçek testosteron verir.

Testosteron Enanthate (aktif yarılanma ömrü: 5-7 gün)


Testosteron Enanthate  testosteron esterlerinin daha yaygın olarak kullanılan formlarından biridir. Cypionate'e oldukça benzer, ester ağırlığı biraz farklı olan küçük bir fark. Enanthate  yarı ömrü biraz daha kısadır ve haftada iki kez enjekte edilmelidir. Çok etkili ve sıklıkla kullanılır. Enanthate, yaklaşık 73 mg gerçek testosteron verir.


Testosteron Fenilpropionat (3-4 gün aktif yarılanma ömrü)

Fenilpropiyonat, Testosteron Propionat hariç, tüm testosteron esterlerinin en kısa süresine sahiptir. Testosteron-Fenilpropiyonat'ı haftada üç kez uygulamanız gerekecek; İlk doz iki gün sonra azalacak çok miktarda enerji verir. İkincisi, diğer yandan hormondaki etkileri vücutta arttıracak ve üçüncü hormon kan seviyelerinin istikrarlı ve zirveye ulaşmasını sağlayacaktır. Haftada iki enjeksiyonla kurtulabilirsiniz, bazıları her geçen gün son derece yararlı bulacak, ancak haftada üç enjeksiyon takip etmek için iyi bir protokoldür. Fenilpropiyonat, 100 mg atış başına yaklaşık 66 mg gerçek testosteron verir.

Testosteron İzokaproat (aktif yarılanma ömrü 7-9 gün)


Testosteron Isocaproate, popüler testosteron harmanları Omnadren ve Sustanon'un bir parçası olarak iyi bilinir. Ayrıca, yarılanma ömrünün uzun olması nedeniyle TRT veya HRT için idealdir ve istikrarlı kan seviyelerini korumak için haftada bir kez enjeksiyon programı uygundur. İzokaproat, 100 mg'lık atış başına yaklaşık 72 mg gerçek testosteron verir.

Testosteron Decanoat (aktif yarılanma ömrü 12-14 gün)


Testosteron Decanoate, sustanon olarak bilinen çok popüler testosteron formunun bir parçası olarak iyi bilinir. TRT veya HRT kullanıcıları için daha az sıklıkta enjeksiyon programları için deka durabolin gibi daha uzun bir ester steroid ile istiflenmenin yanı sıra idealdir. Decanoate, haftada bir kez enjekte edilebilir ve dengeli test seviyelerini muhafaza edebilir. 100 mg'lık bir Decanoate atışı yaklaşık 62 mg gerçek testosteron verir.

Testosteron Undekanoat (aktif yarılanma ömrü 19-21 gün)
Undesilenat olarak da bilinen testosteron Undekanoat, esas olarak erkek hipogonadizmi tedavisinde androjen replasman tedavisinde kullanılır ve halen erkek kontraseptif olarak araştırılmaktadır. Undecanoate, bulabileceğiniz en uzun süredir saygın testosteron formudur ve TRT veya HRT'de kullanıcılar için idealdir. Undecanoate, her 100 mg'lik atış başına yaklaşık 61 mg gerçek testosteron verir.


Testosteron Yan etkileri Nedir ?


Testosteronun çoğu sporcu arasında favori haline gelmesinin sebeplerinden biri öngörülebilir ve kolayca vücut tarafından tolere edilir olmasıdır. Testosteron kullanımının yan etkileri ortaya çıktığında, bazı durumlarda tersine çevirmedikleri takdirde, bu yan etkilerin durdurulmasına yardımcı olabilecek çok çeşitli ilaçlar piyasada mevcuttur. Aynı şey, başka herhangi bir steroid için de söylenemez. Evet, verilen bazı steroidler testosteron ile aynı yan etkilere sahip olmayacak şekilde tasarlandı; Bununla birlikte, kendilerini hafifletmek için birçok uyuşturucunun bulunmadığı kendi sorunlarını taşırlar.

Testosteron kullanırken en hızlı ortaya çıkan yan etkiler, östrojene dönüştürülmesinden kaynaklanır; su tutma, erkekler üzerindeki meme dokusunun büyümesi (jinekomasti,  kabarık memeler), kan basıncı ve genel huysuzluk gibi sorunlar. Bunlar, aromataz inhibitörleri (AI) ve seçici östrojen reseptör modülatörleri (SERMS) gibi anti-östrojen ilaçlarının kullanımı ile kolayca hafifletilebilir.

Testosteronun dehidrotestosterone (DHT) haline dönüşmesi nedeniyle ortaya çıkan birçok yan etki vardır. DHT'nin yüksek seviyelerindeki yan etkiler genellikle şunlardır: erkek tipi kellik, yağlı cilt, akne, prostat şişmesi ve saç ekimi yüz dışında başka yerlerde. Finasterid gibi bir ilaç kullanarak DHT'nin yan etkileri engellenebilir.




Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.